ONTHAREN MET HARSEN

Harsen, ook wel waxen genoemd, is een snelle methode voor ontharing van gelaat en lichaam. Een dunne laag hars wordt met de groeirichting mee aangebracht, en hierover wordt een strip gelegd die in de hars blijft plakken.

De strip wordt er in één snelle beweging afgestrokken. Voor het gelaat wordt dikwijls ook filmhars gebruikt, waarbij geen strips worden gebruikt.
De haren wordt worden met hars helemaal verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3 tot 8 weken duren voordat het haar weer is aangegroeid. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte haarpunt zodat je, in tegenstelling tot scheren, na het harsen nooit harde stoppels zal hebben.

Prijs: zie prijslijst

BODY SUGARING: DE ZACHTSE TECHNIEK

Body Sugaring is een nieuwe ontharingstechniek om met suiker op een zachte en effectieve manier haren en zelfs de dode huidcellen weg te nemen met als resultaat een niet geïrriteerde zijdezachte huid.

De behandeling is voor ieder huidtype geschikt, zowel voor dames als heren. Suikerpasta is 100% natuurlijk en niet op dieren getest. Je kunt de suiker zelfs eten! De ontharingsmethode is eigenlijk een lichaamsbehandeling; het haar wordt verwijderd, evenals dode huidcellen, waardoor de huid nadien heerlijk zacht en glad aanvoelt. De bijbehorende voor- en nabehandelingsprodukten zijn ook 100% natuurlijk en worden afgestemd op de huidconditie.

Hierdoor mag een ontharingsbehandeling vergeleken worden met een lichaamsbehandeling, want er treedt een verbetering op van de huid. Ontharen met suikerpasta is tijdrovender dan harsen en daarom ook iets kostbaarder, maar de meeste mensen onderkennen de voordelen van de suikerpasta.

WAAROM SUIKERPASTA GEBRUIKEN?

Suikerpasta is een samenstelling van suiker en water, gebaseerd op recepten uit het Midden-Oosten. De bereiding is 100% natuurlijk, bevat water en suiker, zonder chemisch produkt, geur- of kleurstoffen en geen citroensap of andersoortig zuur. Het is hypo-allergeen, veroorzaakt geen huidirritatie. Suikerpasta kleeft alleen aan het haar en niet aan levende huidcellen.

Dode huidcellen worden wel mee weggenomen. De behandeling is minder pijnlijk en resulteert in een zachte huid. Suikerpasta wordt op de huid aangebracht met de handen en wordt tegen de haargroeirichting ingemasserd en met de haargroeirichting afgetrokken.

De pasta is op lichaamstemperatuur, dus de kans op verbranding is uitgesloten. Met deze methode kun je meerdere malen over het te behandelen gebied gaan, zonder huidirritatie. De haren breken minder snel af, waardoor er ook minder kans is op ingegroeide haren. Suikerpasta biedt de mogelijkheid om haren te verwijderen van 1-2 mm lengte. Met veel ervaring lukt het ook om ingegroeide haren te verwijderen. Suikerpasta kan van de huid, textiel en andere materialen verwijderd worden met lauw water, dus reiniging na de behandeling is heel eenvoudig en er zijn geen chemische produkten nodig.